Bye Bye Sweden

Om bara några minuter lämnar jag hemmet för att inte återse det på åtta dagar. Jag ska iväg, bort från Sverige och det svenska vädret. Jag ska nämligen till Frankrike, där jag ska spendera mitt sportlov i de franska alperna. Det blir sol, skidor mycket god mat och väldigt avslappnande. Det känns som en bra stund att lämna allt här hemma nu, ta en paus liksom, ladda om.

Under min vistelse i Frankrike kommer jag inte kunna blogga på samma sätt, om ens blogga alls. Om jag lyckas få tag på en dator lovar jag att skriva något, men vi ska vara uppe i någon by i alpera så chansen är inte alltför stor. Så länge får ni gärna lägga en röst på min poll här nere till höger. Nu gäller det bara att undvika att få någon goggelbränna och inte krascha alltför mycket. Ha ett galet skönt lov!

Wroom

Detta är inte bara mitt första inlägg om bildesign, utan det är även den första gången jag skriver om bilar över huvud taget. En riktig premiär alltså, så håll till godo och njut.

Bilar är i grunden rätt lika, de består utav fyra hjul vilka det finns en kaross på, inne i denna kaross finns det en motor. En ratt, ett par pedaler, fönstren och dörrar är några saker som också är rätt vanliga på detta fordon som även kallas bil.

Morgan, låter det bekant? För mig var det en okänd biltillverkare framtills slutet av förra veckan. Men de har tydligen hållt på ända sedan år 1913. Morgan är ett utav de lite exklusivare och mer eleganta bilmärkena. Det har en klassisk touch, som de själva beskriver som: "Traditional meets cutting edge". De har bland annat gjort nya versioner av deras äldre succébilar.
image53
En av deras senaste skapelser är den läckra Aeromax som släpptes nu i februari. Priset ligger på närmare 1.5 miljoner svenska kronor, men då är bilen också limiterad i endast 100 exemplar.

Som om inte det vore nog har de även en annan bil som relativt nyligen kommit av skissbordet. LifeCar har det visuella mästerverket döpts till, och när jag säger mästerverk så menar jag det. Denna bil ger dig ögonorgasm, ett flertal gånger om och då är den fortfarande bara en skiss. Prototypen kommer att visas upp under Geneva Show som äger rum i mars.

Om jag en dag växer upp och blir rik, sådär snuskigt rik. Då ska jag inte ha en, utan två stycken av Morgans senaste konstruktioner parkerade i mitt äckligt stora garage bredvid min Bentley och flickvännens limiterade, krämvita, Aston Martin.

I'm in love

Nu börjar blommorna komma fram och solen lyser allt längre in på kvällen, våren är äntligen på väg. Till våren behöver jag nya skor, jag är sugen på ett par lite mer dressade skor men med en casual touch, beiga åt det bruna hållet... typ.

Jag föll pladask för dessa mästerverk som kommer ifrån Acnes S/S 07 kollektion. De är perfekta, de skall bli mina i vår och pryda mina fötter när jag liksom flyter fram längs gatorna här i Stockholm. Och när jag säger flyter fram så menar jag det för med dessa skor på mina fötter skulle det kännas som att gå på rosa små fluffiga moln. Jag är som titeln säger, förälskad.

image93

Det finns ju dock ett litet problem. Om ni inte lade märke till det så kan jag bara bekräfta att skorna är ifrån Acnes S/S 07 kollektion. Detta utgör ett rätt stort problem då de inte längre finns i butikerna. Men som sagt, jag är förälskad och inget kan hindra mig ifrån min nästa kärlek. Så jag mailade Acne och berätta för dem om min förälskelse, mitt behov, min skostorlek och mitt måste-ha-begär och hoppas nu på det bästa.

Café tries to make me feel special

Kan bara snabbt börja med att förklara att anledningen till min inaktivitet är att jag har varit uppe i Kungsberget med skolan. Jag som vanligtvis åker skidor valde denna gång att med en kompis testa något nytt, snowboard. Efter bra flyt i knapplift och grön backe blev vi lite övermodiga och tog oss med hjälp av sittlift upp i en röd backe.

Det gick faktiskt oväntat bra och för varje åk ökade vi farten, blev mindre försiktiga. Tillslut kom det oundvikliga... felskärning, flygtur, snö, nej is landning och sedan smärta, grov smärta. Kraschen var ett faktum och den följdes utav många under dagens gång. Trots att visa delar av min kropp inte samtycker var det allt igen en bra dag och en härlig erfarenhet. Jag kommer definitvt testa snowboard igen, dock med en fasttejpad kudde där bak.
image91
Väl hemma igen väntade nyaste Café på mig. Med tidningen följde en så kallad vip inbjudan, till en kväll där Topman visar upp sina senaste kreationer i deras egna butik inne i Gallerian på hamngatan. Det bjuds på drycks och snacks och en 20% rabatt på alla plagg. Jag osade direkt, då inbjudan sänts till alla Café prenumeranter tror jag att det är långt ifrån alla som får plats i Topmans lilla butik. Men det är riktigt kul att få lite fömåner med prenumerationen, kommer bli galet kul.

Speak Up

Röstningen om vilket det bästa manliga modemagasinet är nu avslutat och segraren blev tydligen King, grattis. Personligen lade jag två röster på GQ vilket resulterade till en andra plats. Att överhuvudtaget ens ha med Arena var ju en katastrof då de inte fick en ända röst. Nu blir det en ny röstning eller poll som det även heter.

image90

Jag har nu bloggat i cirkus 50 dagar. Om det är mycket eller lite kan jag inte riktigt avgöra, antar att det är lite utav varje. Jag har iaf under denna period lyckats skaffa ett antal läsare, men jag har för det mesta ingen aning om vilka ni är. Frågan i den nya pollen är därför - 'Vem är du?' och kan finnas här nere till höger.

Let Me Tell You My Secret

Det var länge sedan jag blev riktigt tagen av något... känslomässigt överumplad. Men nu har det hänt, igen. Om jag säger PostSecret så förstår säkert några av er, men inte alla, långt ifrån alla. Se denna video och bli lika tagen som jag just blivit. Låten i videon var även den gripande - nu är den köpt och spelas om och om igen.

PostSecret är ett projekt som startades utav Frank Warren år 03. Om man har en hemlighet man vill dela med sig av,  berätta för någon, låta hela världen veta, inte vara ensam om att bära den längre. Då skickar man den till Frank. Han har fått närmare 180 000 hemligheter och får dagligen nya. De är inte bara text utan de är också i många fall även ett konstverk.

image86

Jag tycker att PostSecret project är ett otroligt intressant, kreativt och i många fall givande projekt. Hittills har  fyra böcker givits ut med utvalda kort och finns säkerligen tillgängliga i de flesta bokaffärer. PostSecret har överumplat många - nu har den tagit mig - nu väntar den på dig.

La Dolce Vita

Igår firade vi min mormor och morfars 70 respektiv 75 års dag. Temat var La Dolce Vita och hela mammas del utav släkten var med, så vi var uppåt tjugo personer. Kalaset ägde rum ute i trosa på 'Bomans', en för mig okänd hotellkedja. Jag hade inte förväntat mig mycket, trosa liksom... men oj vad jag hade fel.
image87
Vi hade hyrt en utav Bomans sviter, La Dolce Vita sviten, passande nog . Den var otroligt mycket snyggare än jag någonsin kunnat föreställa mig, med mycket vitt och moderna urläckra möbler överallt. Ett ställe som jag definitivt skulle kunna återkomma till.

Kvällen bjöd på champange, barna skrik, vitt vin, tåtra och en väldig massa skratt. I det stora hela en extremt lyckad kväll. Vi lämnade sedan morföräldrarna i La Dolce Vita och innan jag stängde dörren efter mig mötte jag morfars blick - glimten fanns där och gud vad han såg ung ut igen.

Super Sunglasses

Nu till sommaren är solglassögonen ett måste. Jag har funderat på att införskaffa ett par Ray Ban Wayfarer men nu har jag blivit eftertänksam efter att ha fått syn på Supers solglasögon. Super dök upp förra sommaren och har presenterat Wayfarer-inspirerade solglasögon i alla tänkbara färger.

image85
FOTO: S/S 07

Glajorna som egentligen heter Retrosuperfuture är handgjorda nere i Italien och är tillverkade med Zeiss-optik, vilket tydligen ska få dig att se världen på ett helt nytt sett. Skaparna bakom dem är Daniel och Simon Beckerman samt modefotografen Sean Micheal Beolchini.

De har nu släppt en ny kollektion som säljs tillsammans med den förra på bland annat Caliroots. Helt klart sommarens hetaste glajor, priset ligger mellan 799 - 1099 kr. Om ekonomin tillåter kommer det definitivt att bli ett köp till sommaren.

I Hate Perfumes

 Christopher Brosius är parfymtillverkaren som hatar perfymer. Han är mannen bakom 'CB I Hate Perfume' och har utsetts till en utav tvåtusentalets största och mest kreativa perfym makare. Han gör inte perfymer som andra, han fångar doften som du känner när du t.ex tänder ett ljus eller kliver in i ett bibliotek.

Christopher kan även göra en doft speciellt för dig. Man bestämmer ett möte och diskuterar och utifrån dina förslag och idéer skapar han en alldeles unik doft endast för dig. Men att ha en alldeles unik perfym det kostar såklart , du kan bli tvungen att betala uppåt flera hundra dollar för 15 ml.
image84
Man kan inte annat än att älska hans arbete, jag kan inte annat iaf. Det får mig att tänka på filmen 'Perfume', att fånga en doft på detta sätt är för mig oförståeligt men ack  så  fantastiskt.  En vackert dag kanske jag åker till NY och besöker hans galleri, och låter Christopher Brosius tillverka mig min alldeles egna doft.

<3

Alla hjärtans dag, vad är det för någon dag egentligen. I usa är man någons valentine, vilket motsvarar typ en date. Men vad har vi här i Sverige, vad är det som skiljer denna dag ifrån resten? Jag vet inte, kanske är det lite extra kärlek i luften... kanske inte.

Jag började min dag med att jag under min sovmorgon blev väckt av ett sms, ett alla hjärtans dag sms. Tack. Kände mig verkligen extra älskad när mobilen tjöt till och jag kunde tyda små lysande mobilhjärtan "<3<3<3", glänsandes på skärmen. Sedan gick jag ner och käkade ett dussin geléhjärtan så var allt bra igen.
Glad alla hjärtans dag.

Undervattenshotell

Jag reser mycket och har därför varit på en hel del olika hotell i många utav jordens alla hörn. Hotell har därför kommit att bli närmast ett intresse för mig. Arkitekturen, inredningen, platsen, servicen allt har kommit att intressera mig de senaste åren. Bokserien Hip Hotels som står i bokhyllorna är väl genomlästa och jag blev därför mycket glad när jag fann denna nyhet.
image83
Poseidon Undersea Resorts är ett utav de första undervattenshotellen i världen och ligger vid ön Fiji. De planerar att öppna 2009 men man kan redan nu boka sin semester. Hotellet har fått stor uppmärksamhet vilket inte minst märks på de hundra tusentals gästerna som redan bokat in sig.

Det känns kreativt fräscht och riktigt exklusivt. Som de själv säger "an experience of a lifetime" och jag tror verkligen att det kan stämma då detta inte är något man glömmer inom de närmaste månaderna. Stort plus för den förhoppningsvis vackra utsikten och det kreativa upplägget. Är detta ett hotell du skulle vilja spendera din semester på?

Kvalité vs. Produktivitet

Ska jag vara mer produktiv i mitt skrivande och leverera flera inlägg dagligen men då dock med mindre kvalité, eller ska jag fortsätta som jag gör nu, eller ska jag till och med kanske ta det ännu lugnare med skrivandet.

Kommentera. Vill ni ha mer eller vill ni ha mindre ?

Raf Simons + Eastpak = Sant

När Raf simons senaste kollektion S/S 08 visades upp i veckan fick man för första gången äntligen se hans omtalade samarbete med Eastpak. Eastpak som jag normalt sett tycker är väldigt dammigt har med detta samarbete verkligen nått nya nivåer. Kvalite och mode i ett, underbart.
image79image80
Men vill man ha en av dess skönheter så kommer det att kosta, ända uppåt mellan £179- £319. Men för de som inte är villiga att spendera flera tusenlappar på sina väskor så finns det ett annat alternativ. Samarbetet  med det amerikanska Eastpak har även även skett med den billigare underlinjen Raf by Raf Simons. Bilderna här under är två exemplen ur den billigare kollektionen som kommer ut i höst.

Jag är faktiskt inte intresserad utav att faktiskt köpa någon av dessa men om jag skulle vara det så skulle jag definitivt satsa på den lite mer exklusiva serien där väskorna är egrymt mycket snyggare. Men o andra sidan så är alla väskorna galet mycket snyggare än Eastpak orginalen.

No Need For More Speed

Just nu är jag alldeles upprymd. Så mycket energi. Så lite tid. Snart natt. Dusch. Säng. Sova. Vakna. Skola imorgon. Fuck, fuck, fuck. Sovmorgon. Fuck Yeah.

Många skaffar bloggar bara för att skriva av sig, skriva vad de tänker, känner, tycker, skriva saker som de inte vågar säga eller skrika rakt ut. Jag har inte startat denna blogg för att skriva av mig... men ibland måste man bara. Du vet, bara få det ur sig. Låta fingrarna glida över tangenterna och med små, snabba rörelser trycka ner dem, bilda ord, meningar, uttrycka sig.
image78Underbart. Love it.

Med musik går det lättare. Den åker in, stannar där och tar över. Man kan slappna av, luta sig tillbaka och låta musikens toner göra resten. Till detta inlägg var det ett nyfunnet, galet bra band som inspirerade - Shitdisco. Lyssna på det. Älska det. Lyssna lite till och släpp taget - helt och hållet.No

Hunny, I'm home

Sådär, nu var man äntligen hemma igen. Efter 2 nätter i Gävle, 2 härliga nätter. Jag har fått besöka de mest sevärdiga platserna i Gävle, godislandet och godistajm. Som det hörs på namnet handlar det om godis... i extrema mängder. Hela rum fyllda med godis och billigt var det också tillskilnad från 'Godis Kungen' och hans 7.90 kr/hg.

Förutom att äta godis åkte jag skidor, sov, festade, hyrde film för att sedan äta lite till. Det var en kul upplevelse om man bortser från tågresan som var ett rent helvete. Stressigt och obehagligt var det med en sådan packning som vi hade med oss, och som äldst fick man dessutom ta det tyngsta lasset.

Innan jag for iväg fräschade jag till ipoden genom att köpa en del ny musik. Lite annorluna musik, men måste säga att jag älskar den. Tipsar därför om dessa tre album samt nämner mina två favoriter ifrån respektive platta.

image75
Kan även rekomendera samtliga musikvideor som är galet bra. Riktigt fräscha artister med ny fräsch musik. Rekomenderas att lyssnas på om och om igen.

Farväl Stockholm

Om en timme går tåget. Om en kvart lämnar jag hemmet. Om tre timmar är jag framme i Gävle och då ses vi igen.

Japanska Ideal

Hur inleder man 08 i Japan måntro? Enligt Erik Gripenholm så gör man det genom att förändra de manliga och kvinnliga idealen något radikalt.

"Kvinnoidealet i Japan har gått från trådsmalt till sunt, men männen däremot ska gärna vara supersmala om man får tro en artikel i International Herald Tribune. Det manliga kroppsidealet som dikteras av modeindustrin är 57 kg för en man på 182 cm. Herald Tribune pratar i sin artikel med 25-årige butiksbiträdet Junichi Shirakawa, som har uppnått idealvikten men gärna vill bli smalare. Han lånar även sin flickväns kläder till omgivningens förtjusning: - För unga män har det blivit en statusgrej att bära kvinnokläder - då bevisar du att du är smal, söt och därför åtråvärd."
Text: Erik Gripenholm

image51Det Japanska kroppsidealet innebär att man har ett BMI på 17.2. Det ligger till och med under minimum gränsen för modeller på catwalken enligt det spanska modedesignerförbundet. Som har sin gräns på 18 vilket gäller för modeller på catwalken under bl.a. Madrids modevecka. FN:s hälsoexperter rekommenderar ett BMI-värde mellan 18.5 - 25.

Om den japanska mannen nu tar över det tidigare kvinnliga kroppsidealet samt dess kläder. Borde inte det då resultera i ett ideal byte. Mannen blir mer femenin och kvinnan mer maskulin. Vi får väll vänta och se. Personligen tycker jag att det kanske gått lite överstyr med det manliga idealet. Men det kvinnliga är ju på väg mot bättre tider, det vill säga om man kan lyckas vara sund och smal.

Go Gävle, Go cream bun, Go Jupiter Rising

Imorgon lämnar jag Stockholm, jag ska nämligen till Gävle över helgen. Hah, förjävligt jag vet. Ne, det ska faktiskt bli riktigt kul, jag är förväntansfull. Det blir skidor, mys och så ska vi även få testa på Gävles uteliv. Kommer att bli riktigt intressant att jämföra festerna här i Stockholm mot de i Gävle. Vad är bättre respektive sämre...

Semmel sökandet gick inte riktigt som jag hade tänkt mig då det bageriet jag besökte bara hade en ända semla kvar. Jag blev därför tvungen att köpa de resterande fyra på Ica. Synd, men man ska inte klaga alltför mycket, jag fick ju trots allt min semla.

image74
Jag ska avsluta med ett litet musiktips. Jupiter Rising, som består utav Jessie Payo och Spencer Nezey är riktigt sköna. Avslappnad hip hop som går mer åt hop hållet än hip. De har en skön, jämn rytm men de har även några mer uppbeatade låtar. Lyssnas på när man ska plugga, eller vill ta det allmänt lugnt. Lite cheesy kan jag tycka att några låtar är, men de är helt klart värt att lyssnas på.

Fettisdagen - bättre sent än aldrig

I tisdags var det som ni alla vet, fettisdagen eller semmeldagen som jag alltid har kallat det. Men tyvärr hade vi inte möjlighet att fira den. Så vi var istället vi förbi Vetekatten igår för att köpa våra semlor, men det var helt utsålt. Panik.
image73
Nu är det torsdag, två dagar efter den officiela semmeldagen. Nu ska jag göra ett sista tappert försök att få tag på några semmlor, så att man äntligen kan fira vad det nu är som firas. Har även funderat lite över hur folk äter sina semlor. En del tar bort grädden, andra struntar i mandelmassan, vissa skär upp den i små bitar för att sedan äta dem en och en. Personligen lägger jag den i en skål med varm mjölk, vilket jag alltid har gjort. Men folk gör ju olika, hur äter du din semla?

Onsdag.

Nu är det cirkus 24 timmar sedan mitt seanste inlägg. Jag antar att jag har varit rätt inaktiv, men jag har absolut inte varit lat då jag har hunnit med mycket idag. Jag har i alla fall haft lite tid över till att fixa med bilder från gårdagens shopping. Enjoy.
image72
Shorts - Modern Amusement
Farfars tröja -
Björn Borg
Kalsonger -
Resteröds

Körde en outfit idag där både tröjan samt undekläderna ingick, shortsen väntar jag me då vädret inte riktigt  tillåter det ännu. Farfars tröjan var rätt mycket "see through", men tycker att det fungerade bra ändå. Den tjocka resåren på Resteröds kalsongerna kändes väldigt behaglig och deras annorlunda sätt att sy var även det riktigt bekvämt. Resteröds är att rekomendera. Nu blir det dusch och sedan säng, natt.

Tandvård + (shopping + bio)

Efter tandläkare besöket mötte jag upp med min bror på stan. Vi tog en sväng förbi PUB där mycket utav rean nu låg på 70%. Vi köpte båda ett par Resteröds kalsonger på Awsome Rags. Jag köpte vita, då det nog är den enda färgen jag saknar på underkläder. Har kört färgglada Björn Borg  nu ett tag och har därför helt glömt bort basfärgerna. Ett par shorts innförskaffades även från min sida. Sedan gick vi faktiskt till just Björn Borg där min bror köpte en enkel men snygg t-shirt och jag själv en farfars tröja båda var vita.

Sedan var det bio. Kön slingrade sig ifrån Parks varma salongstolar ut på gatan, där folk stod förväntansfulla och väntade. Jag har turen att ha lite kontakter inom just Stockholms Filmfestival så jag slapp denna gång att stå i kön. Väl inne i salongen var det fullproppat med folk. Belysningen dämpades och publiken tystnade. Ridån drogs undan och man hörde ett lätt klick innan filmen började rulla.

Det var en posivit upplevelse. Men jag vill vänta med att göra en recension till imorgon, då jag känner mig rätt trött nu. Har även fotat de nyinköpta plaggen och bilderna kommer att publiceras i veckan. Nationella proven gick även de bra då det faktiskt inte var särskilt svårt, men jag gjorde minst ett fel, det vet jag. Nu blir det  lite plugg och sedan säng.

Tandläkare + bio

Idag är en väldigt fullspäckad dag för mig. Jag har nu sovmorgon för att sedan gå till skolan och ha nationella proven i svenska. Sedan kommer jag sluta skolan lite tidigare än vanligt för att åka in till tandläkaren. Efter att ha varit där ska jag iväg på Stockholms Filfestival och se den svenska smyg biopremiären utav den svenska filmen Pinpong-kingen.
image71
Filmen är reggiserad av Jens Jonsson och har vunnit pris i Sundance för bästa internatinella drama samt foto. Ska bli riktigt kul att äntligen få se den, har sett fram emot det ett tag nu. Som ni ser så har jag idag inte mycket tid över idag, får år se om jag har tid att skriva något när jag kommer hem igen. Tills dess borde ni definitivt se trailern till filmen som finns att se här. Svensk premiär äger rum den 8 februari.

Vinglas med twist

Vinglas, martiniglas, champagneglas, jag är fan galen i dem. De är så otroligt snygga och eleganta. Jag har tidigare skrivit om en glaskollektion som var väldigt intressant som gick under namnet "Inside out glasses". Nu är jag inne på ämnet glas än en gång.Italienska designföretaget Gumdesign har lanserat ett vinglas utan dess like. Den har fått namnet Swing och som ni ser nedan så kan glaset luta, liksom snurra runt. Coolt som fan.

image66

Tror inte det är något som jag skulle ha i mitt vinskåp, på grund av att det nog är rätt opraktiskt med ett snurrande glas. Men opraktiskt eller ej så kan man inte undgå ifrån att det är en grymt snygg kreation. Two thumbs up for creativity.

Poll + blogg assistent

Jag sa igår att jag idag skulle skaffa en poll till bloggen. Jag sa att jag skulle starta olika omröstninga och försöka uppdatera dem varannan vecka. Som ni ser har jag inte lyckats med detta ännu.

Problemet är att jag inte vet vart jag kan få tag på en poll som inte ser helt fördjävlig ut. Om ni vet någon som ser någorlunda snygg ut så skriv en kommetar, så ska jag försöka fixa det hela senare idag.

Jag har så himmla mycket jag vill skriva om, så väldigt mycket just nu. Men jag har varken orken eller tiden. Vad jag skulle behöva är en blogg assistent som skulle kunna hjälpa mig med skrivandet. Det vore verkligen galet skönt.

Glasögon glas

Glasögon. Minns hur klasskamraterna med synfel hatade dem när man var mindre. Minns även hur glad jag var över att jag alltid klarade av syntesten galant. Minns hur glada de små glasögonormarna blev när de började använda linser och slapp de dumma glasögonen.

Det var länge sedan nu, saker och ting har förändrats. Förutom min syn, som fortfarande är helt felfri. Borde väl tycka att det är bra men jag kan inte riktigt göra det fullt ut. Jag måste erkänna en sak, jag vill ha glasögon. Eller jag vill snarare ha valmöjligheten att ha dem.
image58
Glasögon kan vara enormt snyggt om man använder dem på rätt sätt, vid fel användning kan det bli katastofalt fult. För att få ha glasögon och nu snackar vi inte om solglasögon, så måste man ju ha ett synfel. Man kan ju förstås ha glasögon med vanligt glas i eller glasögon utan glas alls, men det känns ju inte helt rätt.

Jag vill så gärna ha möjligheten att bära glasögon. Det är en så sjukt snygg accessoar, en av de bästa. Men jag antar att jag får nöja mig med solglasögon och glädja mig åt min perfekta syn, fan. Snacka om i-landsproblem.

A little announcement

Nu på måndag ska jag inviga något nytt här i min blogg. Jag ska starta olika omröstningar och jag förväntar mig att ni kommer att delta genom att rösta. Jag är inte säker ännu, men jag tror att jag kommer göra så att jag gör en ny omröstning varannan vecka. Det beror på hur idérik jag är, men det är iaf mitt mål. 

Ni får gärna komma med förslag på olika frågor som ni tycker att jag ska ha med. Jag har redan tänkt ut några bra, men jag lyssnar gärna på era idéer också. Måste även passa på att tacka för era åsikter gällande min autograf, ska tänka igenom det och göra ett beslut nu i kommande veckan. 

Sthlms modevecka

Om det är något som verkligen har varit på alla bloggar nu i veckan så är det bilder ifrån Stockholms modevecka. Verkligen överallt ser jag de svenska märkenas senaste kreationer. Så jag tänkte strunta i att lägga upp bilder från visningarna, alla andra gör ju det så flitigt redan. Men det är ju trots allt den svenska modeveckan, så något måste jag ju skriva om den.

image67image68

Vinnaren utav +46 priset i år var Annika Berger med det nystartade märket Skyward. Jag har lagt upp två bilder ur kollektionen ovan, dessa är inte från någon visning och jag anser därför att det är okay. Kollektionen är i alla fall grym, annorlunda med en jävla massa personlighet och attityd. Tror däremot inte det är något som den vanliga svensken kommer att bära, men jag hoppas verkligen på att få se delar av hennes kollektion glida runt ute på stan.

My very own - American Express

Jag har länge velat ha ett eget Amex, åtminstone sedan tre år tillbaka. Mina föräldrar har varsitt och jag har alltid sett på deras kort med avund. Nu har jag äntligen fått ett själv, mitt alldeles egna American Express. Det är ett hängkort på mina föräldrars kort, då man måste vara 18 år för att få ha ett självständigt. Men ändå, jag är i extas.

Nu kommer den svåra delen. Att skriva sin autograf på kortets baksida, man har en chans på sig. Det ska inte bara bli snyggt utan det ska även bli rätt. För det är den autograf man skriver som man kommer att behöva skriva i tre års tid framöver. Jag som ändrar autograf hela tiden har nu beslutsångest, jag har tre alternativ.

image70
Rösta gärna jag behöver få lite åsikter, 1, 2 eller 3?

Mode mot aids


image65I veckan släpptes H&Ms fashion agains aids kollektion. Där olika kändisar såsom; Rihanna, Nina Persson, Henrik Vibskov m.m. fick designa ett eller flera plagg till kollektionen. Hela 25% av vinsten går till forskning samt till att göra folk medvetna om aids. Med slagorden "Protect yourself and the people you love, use a condom." har de slagit egenom stort och har redan blivit en succé.

Plaggen tycker jag inte är översnygga men de har ju trots allt ett bra syfte, dessumtom är prislappen väldigt låg. De är utan tveckan värt varenda krona. Om jag ska välja mina favoriter så blir det Henrik Vibskovs t-shirt samt Rufus Wainwright linne.

Om jag hinner med en runda på stan idag så blir det definitivt ett besök på H&M. Jag hade tänkt lägga vantarna på Henrik Vibskovs urläckra t-shirt, hoppas de fortfarande finns kvar bara.

Please don´t feed me

Tycker att detta tryck är så sjukt snyggt. Det gör sig särskilt bra på en vit t-shirt, men finns även i många andra olika färger och former. Den är nog för många ingen nyhet, men den är ändå så sjukt snygg. Men det var just denna bild och sättet plagget bärs upp på, som fick mig att verkligen börja känna det nu nästan klassiska "vill-ha-begäret".

image52

Så vitt jag har förstått så är inte t-shirten skapad av någon specifikt märke, iaf så finns den tillgänglig på ett flertal onlinebukter av olika tillverkare. Jag googlade runt och fann en som verkade bra, den heter Cafepress. Mitt "vill-ha-begäret" har nu verkligen tagit över och jag ska lägga en beställning så snart som möjligt.


Shopping + Svar

Idag var min bästa omgång på stan på väldigt länge. Hade ett mycket trevligt sällskap med mig och trots att inte vädret var med oss så var det riktigt skönt. Jag har länge sökt efter en ny parfym då jag har börjat tröttna på min Fleur de male av Jean Paul Gaultier som jag införskaffade i sommras. Idag med hjälp av W lyckades jag tillslut efter mycket om och men besluta mig för Dsquareds senaste parfym, Wood. Köpte även en tillhörande spraydeo, hela kalaset gick på  790 kr. Men jag hade ett tillgodokvitto på 615 kr, så det blev inte så mycket pengar från egen kassa.

Sedan gick vi in på Filippa K där det var 50%. Jag hittade en riktigt snygg grå kofta med dubbelknäppning och slog till. Efter shoppingen belönade vi oss själva  med en fika på Kofi, där vi av ren slump träffade några av mina gamla klasskompisar från min tid när jag bodde i innerstan. Vi satte oss alla fyra tillsammans och pratade om gamla minnen samt nya upplevelser i över en timme. Sedan skildes vi åt och bedrog oss hemmåt igen.

Har även fått svar från blogg.se, ett rätt ofulständigt svar som mer går runt min fråga än rakt på. Jag besvarade svaret genast, där jag ber om en mer konkret förklaring.  Nu har jag i alla fall lugnat ner mig och ser fram emot  en lugn lördagskväll.

Morgontrött & förbannad

Jag vaknar upp med största morgonfrillan på länge, jag snackar om något extremt. Jag är även morgontrött som alltid och dessutom ser jag att jag inte kom upp på mest-aktiva-listan igår trots att jag publicerade hela sjutton inlägg. Jag är förbannad. Sjutton inlägg borde räcka gått och väl för att komma upp på listan. Är det för att jag har en apple dator som allt är emot mig, i så fall är det fan diskriminering...

Jag mailade blogg.se och klagade, skrev om mitt problem och beordrade om svar snarast. Jag väntar nu, men de måste komma med en väldigt bra förklaring till det hela för att lugna ner mig. 

För att lägga plåster på såren ska jag idag in till stan för lite shopping.  Ska se om jag kan hitta något  värt att köpa på rean som många butiker avslutar nu i helgen. Jag raderade även större delen av inläggen från igår, då det såg närmare riktigt fult ut med minst tretton okommenterade inlägg. Jag kommer troligen att publicera dem igen nu i veckan, jag ber om ursäkt till mina regelbundna läsare för detta. Men jag hoppas ni får en galet härlig lördag.

Inblick i privatlivet

Nu tänkte jag låta er få en liten glimt om mitt uteliv. I kväll ska jag på en fest, eller rättare sagt en maskerad. Det här är inte första gången jag går på maskerad, utan det är faktiskt den fjärde. Det börjar bli lite uttjatat, men man ska heller inte klaga för mycket, det brukar oftast vara riktigt kul.

Jag har genom åren varit cowboy, amerikansk fotbolls spelare och en gång målade jag mig helt svart från midja och uppåt. Den sistnämnda blev en stor succé och är också den som jag la ner mest tid och pengar på. Jag ska lägga upp några bilder på mina olika maskerad utstyrslar imorgon så att ni alla får se.

På maskeraden i kväll är temat yrken och jag har tänkt länge på vad jag skulle kunna vara. Har inte tid att åka och köpa något så jag får använda det jag har hemma. Jag har lite idétorka och lyssnar därför gärna på era förslag om ni har några.

Regn, regn, regn

Jag skrev tidigare idag om hur jag började känna vårkänslor, när solen var som starkast vid lunchtiden. Nu är dessa känslor inte bara borta utan de är helt förstörda, krossade i tusen bitar. Om du ser ut genom fönstret så ser du bara mörker, äckligt kallt mörker. Om du går ut genom ytterdörren och står där ett tag i kylan, då känner och förstår du mig. För jag är galet förbannad, jävla sverige, jävla svenska väder. Ge mig sol, ge mig värme. NU.

Våkänslor + outfit

Har lunchrast nu, behövde springa hem för att hämta gympakläder som jag som vana brukar glömma hemma. Tänkte passa på att publicera dagens outfit medans jag ändå är hemma.
image64

Idag är fan officielt våren här, solen lyser och det är inte riktigt sådär äckligt kallt längre. Man riktigt känner vårkänslorna, hoppas det håller i sig bara.

Looking hot

Jag vet varken när den ha varit aktuell eller vart jag hittade den. Men jag har den och jag är alldeles i exstas över den. Klockren, så jävla klockren. När man först ser på den ser man inget intressantare än en model som visar upp sin kropp. När man kollar en gång till så ser man något mer...

image60

Denna fick mig fan att skratta ordentligt, jag vet inte om det beror på själva bilden eller på allt socker jag tryck i mig idag. Men hur som helst så är det en riktigt klockren reklam. Bra jobbat Wesc samt den ansvariga reklambyrån, hade dock varit bättre om reklamen gällt vanliga glasögon.

Go'morron februari

Nu är det precis på dagen en månad sedan jag började blogga. Alltså firar jag idag månadsjubileum, om man nu så vill. Jag vill.

Att ha en blogg har varit galet. Galet tidskrävande men också galet kul. Jag har haft mina upp och nergångar, men det är väll lite så det ska vara. Snart blir det skola, plugg och elände, men det är ju iaf fredag.

RSS 2.0