Impuls

Jag
säger
inte att jag är
"tillbaka".
Jag
säger
bara att jag har en
puls.
En impuls.
Vi har alla
någon gång
fått en impuls.
En känsla som kommer fram ur
tomma intet och tar över oss helt
innan vi hinner andas.
Det är en stark känsla,
starkare än många andra.
Jag fick en impuls i helgen. Jag gjorde ett impulsköp.
Jag älskar mitt köp. Jag gick. Nej.
Sprang och köpte Guitar Hero III.
Nörd. Nörd. Nörd. - don't give a fuck.
Impuls var ordet.
Bloggpause

image127

A lot in a little

Sonys senaste reklamkampanj för ett usb med 4GB är riktigt bra. Först och främst - hur intressant är ett usb på en skala? Inte särskilt stor. Sedan om man nu fått för sig att göra en reklam för detta - hur förmedlar man det på bästa sätt? Se nedan för svar.
image125
Som sagt - riktigt bra. Något man kan relatera till, något man förstår, något som fångar intresse. Genialiskt. Jag är helt klart inte den enda som fallit för denna kampanj. Då den belönades med ett pris för bästa reklam i Bankok nyligen. Har tyvärr glömt namnet på byrån som skapade denna - men vill bara ge credd till dem för ett riktigt bra arbete.

Loveable music

image124
Gnarls Barkley. Första albumet var galet - detta likaså. Loveable. Återigen ett otroligt albumomslag. Om du ännu inte hört dem så måste du besöka deras myspace.
Loveable.

Funny Games on an unfunny day

Igår började ovädret. Regn vind kyla snö slask. Allt på en gång. Men för att ändå inte dagen skulle bli alltför värdelös - var jag på bio. Jag gick på Stockholms Filmfestivals månadsvisning där Funny Games U.S. hade smygpremiär. Filmen är en remake av orginalet från 97. Det är inte ovanligt att det görs nya version på gammla filmer. Men detta är första gången jag sett en remake som är gjord av samma regissör som tidigare gjort orginalet.
image123image122
Michael Haneke är skaparen bakom detta underliga, kreativa stycke film. Man filmade mycket och länge från en och samma vinkel, vilket stundvis gav en väldigt bra effekt. Men i vissa scener höll det inte riktigt och det blev alltför tråkigt. Fotot var för övrigt väldigt bra. Dialogen var annorlunda, lite lekfull vilket för det mesta fungerade bra. Men den brast i vissa scener, dock inte så pass mycket så att man inte kunde ignorera det och fortsätta se filmen. Michael Pitt var fenomenal, det var en väldigt bra casting som hade gjorts - vilket till en film som denna är enormt vägande. 3 av 5. 

Daft Pink

image121
Last Night's Party

My little dream

Innan jag for iväg på min resa under påsklovet så köpte jag och min bror tre stycken Daft Punk album. Tre skivor varav en helt har tagit mig. Samma artist gånger tre. Human After All, Discovery & Alive 2007. Den sistnämnda är by far den bästa utav de tre. Jag har aldrig hört något liknande - sett något liknande.
image120
Daft Punks Alive turné 07 var något utöver det extrema. Jag skulle sälja min själ för att få ha varit där. Ju högre volym ju mer känsla - har aldrig känts lika självklart.
Köp den, ladda ner den, stjäl den. Jag bryr mig faktiskt inte hur du tag på musiken - så länge du skaffar den. Love it love it love it.

Chocolate beer

image117Öl. Det finns otaliga märken, Heineken, Carlsberg, Pripps Blå, Corona, Norrlands Guld.. för att nämna några. Men för att finnas så många olika ölmärken tycker jag att det är väldigt få olika smaker. Självklart smakar inte en Corona som en Pripps och tvärtom, men de är ändå liknande i smaken. Men det finns de märken som vågar experimentera och ta ut smaksvängarna något mer - Brooklyn Brewery är en utav dessa.

Black Chocolate Stout är en utav Brooklyn Brewery's senaste skapelser. Det är som namnet avslöjar en chokladöl. Säg det igen - Chokladöl. Detta är något annorlunda, något jag tror få har svalkat sig med. Den läckert designade flaskans innehåll är för många nytt och spännande. De klassiska öldrickarna lär nog hata den. Jag tror inte heller den kommer bli någon större succé. Den kanske inte ens tas in av Systemet - troligen inte. Men om jag en dag får syn på en Black Chocolate Stout i en butik så skall den köpas, drickas och njutas. Och upplevelsen kommer endast kosta mig 21 kronor.

H & M + Comme des Garçons

De något överskattade men alltid lika uppmärksammade samarbetena mellan H&M och en gästdesigner har nu blivit lite intressantare. Som titeln avslöjar är höstens gästdesigner japanske Rei Kawakubo, mannen bakom Comme des Garçons. Ett för mig högt uppsatt märke vars kreationer stundtals gör mig mållös.

image115image116
Comme des Garçons S/S 08

Jag hoppas på mycket färger, är alltför trött på gråskalan och jag vill heller inte se allför "säkra" plagg. Jag önskar de vågar ta ut svängarna lite och skapa en kollektion som inte är alltför mainstream. Det skall även lanseras en unisex parfym. Jag tror det kan bli bra. Riktigt bra.

Late birthday

I januari fyllde jag år. Min två bröder gav mig en present tillsammans - ett valfritt smycke från Alex & Chloe. Men jag har nu, över tre månader senare, ännu inte bestämt mig vilket jag ska välja. Jag har en beslutsångest stor som Globen och jag ber nu efter lite hjälp.
image114
Vilket utav de ovan som jag valt ut (samma kollektion) tycker du är den mest smakfulla och i vilken färg skulle den se bäst ut? Finns färger som bronze, black, pink m.m. Gå även in på onlinebutiken för att se fler modeller samt färger. Tack. Om du har ekonomin på din sida så. köp. köp. köp.

Host. Host. Host.

8 dagar 18 timmar 1 minut. Så länge sedan var det sedan mitt senaste inlägg. Jag tror att det är den längsta perioden sedan bloggen startades i januari, som jag inte skrivit någonting. Men nu sitter jag här igen. Jag vet som ska göras. Trycka ner tangenter, bilda ord, meningar, inlägg, publicera. Rätt simpelt egentligen. Jag skulle klara det i onyktert nästan sovande tillstånd såväl som jag gör det i vaket. Jag kan det här, jag vet vad som ska göras. Jag går på automatik.
image113
Det ända som krävs av mig är en personlig touch. Något som visar att det är jag som skriver och inte någon avdankad a-lagare ute på söder. Men jag klarar det. Oftast iaf. Nu ska bloggen tas upp igen, jag . Jag saknar besökarna, kommentarerna, att trycka ner tangenterna, bilda ord, meningar, inlägg, publicera. Jag saknar det. Därför är jag här igen.

RSS 2.0